Vogelwering voor zonnepanelen laten plaatsen?

Vogels, een doorn in het oog voor jouw zonne-energie installatie. Kraaien, duiven en ander gevogelte kunnen schade veroorzaken aan jouw zonnepanelen. Daarom doe je er verstandig aan om een vogelwering te laten plaatsen. Vraag een offerte aan en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vogelwering zonnepanelen laten plaatsen met garantie voor woningen, kantoren of ander vastgoed?

Laat ons jouw prijs berekenen, zodat jouw zonnepanelen installatie beschermd blijft!

Eigen team

Onze installateurs plaatsen een vogelwering voor zonnepanelen in een handomdraai. Wij zijn bekend met alle specifieke eisen en kenmerken van zonnepaneel installaties.

Meer lezen

Volgens het boekje

Wij vinden veiligheid belangrijk. Wij zorgen ervoor dat alles efficiënt en veilig gebeurt als ons team een vogelwering voor jouw zonne-energie installatie plaatst.  

Meer lezen

Snel geregeld

Wij hechten aan een snelle respons en dat je snel geholpen wordt.  Bel ons op 085-0805888 voor meer informatie over een vogelwering voor zonnepanelen.

Meer lezen

Wat kun je doen om vogelnesten onder zonnepanelen te voorkomen?

Je kunt het beste een vogelwering voor zonnepanelen laten plaatsen door een specialistisch bedrijf. Zo weet je zeker dat het professioneel en goed wordt geplaatst. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, dan hebben wij een aantal manieren voor je opgeschreven.  

  1. Vogelnetten: een vogelnet is een effectieve manier om te voorkomen dat vogels een nest gaan bouwen onder jouw zonnepanelen. Een net creëert een barrière, zodat vogels niet onder jouw PV-installatie kunnen komen. 

  2. Vogelpinnen: dit zijn spikes die je op de randen van jouw zonnepanelen of dakpannen kunt plaatsen. Met spikes zullen er geen vogels bij jouw zonne-energie installatie landen om er vervolgens een nest te bouwen. 

  3. Ultrasone vogelverjagers: dit is een apparaatje dat geluidsgolven uitzendt die je in de buurt van jouw zonnepanelen kunt plaatsen. Deze geluidsgolven zijn niet hoorbaar voor mensen en zullen ervoor zorgen dat er geen vogels bij jouw zonnepanelen in de buurt komen.

Je kunt er dus voor kiezen om eerst zelf aan de slag te gaan. Wij raden echter aan om een erkend zonnepaneel bedrijf zoals Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl een vogelwering te laten plaatsen. Vaak kiezen mensen voor een totaalpakket, dus nieuwe zonnepanelen laten plaatsen i.c.m. een vogelwering. Dan weet je zeker dat jouw panelen goed zijn beschermd.  
Meer lezen
vogelwering voor zonnepanelen plaatsen

5 gevolgen als je geen vogelwering voor zonnepanelen plaatst

Duiven, mussen, kraaien en ander gevogelte houden ervan om een nest onder zonnepanelen te bouwen. Onder de panelen is het namelijk droog, warm en veilig. Helaas kunnen deze vogels schade aan jouw zonnepanelen veroorzaken. Wij hebben 5 gevolgen voor je opgeschreven wanneer je geen vogelwering voor zonnepanelen laat plaatsen:  

  1. Rendementsverlies door te warme zonnepanelen: wij houden altijd tussen de 10 en 15 centimeter aan als wij zonnepanelen plaatsen (afhankelijk van het type dak en het type dakpan). Dit doen wij om een reden, namelijk: ventilatie voor de zonnepanelen om oververhitting te voorkomen. Door deze ruimte komt er genoeg ventilatie onder jouw panelen wat zorgt voor een effectieve koeling. Zonder vogelwering kunnen vogels zich echter onder jouw zonnepanelen gaan nestelen, wat de ventilatie van de zonnepanelen of micro-omvormers in gevaar kan brengen. Op warme lente- of zomerdagen kan de temperatuur zo hoog oplopen dat dit leidt tot rendementsverlies.

  2. Rendementsverlies door vogelpoep: vogelpoep op zonnepanelen is helaas een veelvoorkomend probleem. De ontlasting van vogels op zonnepanelen kan leiden tot rendementsverlies en zelfs tot permanente schade. Vergelijk het maar eens met vogelpoep op jouw auto: de vogelpoep bijt zo erg in de lak, dat dit moeilijk te herstellen is. 

  3. Brandgevaar door beschadigde kabels: vogels maken geen onderscheid tussen kabels en ander voedsel. De kans bestaat dat een vogel eraan gaat pikken met als gevolg beschadigde kabels en alle gevolgen van dien zoals brandgevaar. 

  4. Geluidsoverlast op je dak: je wil natuurlijk niet elke ochtend gewekt worden door vogels die op jouw dak aan het heen-en-weer lopen of aan het fluiten zijn. Helaas zijn vogels wakker zodra het licht wordt en jij wil in deze vroege uurtjes graag nog even slapen. Hoewel dit geen nadelige effecten heeft voor jouw energieopbrengst of schade aanbrengt, wordt het wel als zeer vervelend ervaren. 

  5. Dakgoten die verstopt zijn: wanneer vogels onder je zonnepanelen een nest bouwen, kun je ervan uit gaan dat takjes en ander nestmateriaal in je dakgoot terecht komen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot verstoppingen in de dakgoot, waardoor het regenwater niet goed kan wegstromen.

Om deze redenen doe je er verstandig aan om jouw zonnepanelen te voorzien van een vogelwering.  De meeste mensen doen dit direct als ze zonnepanelen laten plaatsen. Zodoende weet je zeker dat je altijd het gewenste rendement behaalt, de panelen niet beschadigd raken, er geen kans is op brandgevaar of verstopte dakgoten en dat je kunt genieten van een welverdiende nachtrust. 

In het ergste geval kan het voorkomen dat je je zonnepanelen moet verwijderen, de schade vervolgens laten herstellen om vervolgens de panelen weer te laten terugplaatsen. Meer info hierover? Wij zijn de specialist als het gaat om zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen.  

Meer lezen

Zo gaan wij te werk

Het verwijderen van zonnepanelen is een zorgvuldig proces dat de nodige voorbereiding en expertise vereist. Zo gaan wij te werk:


Aanvraag


Locatie bepaling
en offerte


Akkoord en
planning


Verwijdering
binnen 1 week

Particulieren & zakelijk

Voor particulieren zijn laadpalen een geweldige oplossing voor het thuis opladen van elektrische auto’s. Door het installeren van een laadpaal op de oprit of in de garage, ben je niet langer meer afhankelijk van de openbare laadinfrastructuur. De elektrische voertuigen kunnen gemakkelijk en snel worden opgeladen terwijl ze bij je thuis staan geparkeerd. Dat maakt elektrisch rijden een praktische en betaalbare optie voor huiseigenaren, en het draagt bij aan een duurzame mobiliteit.

Voor zakelijke klanten bieden laadpalen een aantrekkelijke oplossing waarmee tegemoet wordt gekomen aan de toenemende vraag naar elektrische mobiliteit van werknemers en klanten. Door laadinfrastructuur op het werk of bij commerciële gebouwen te installeren, kunnen bedrijven de overstap naar elektrische mobiliteit ondersteunen en hun ecologische voetafdruk verminderen. Het installeren van laadpalen kan de waarde van onroerend goed verhogen en het stelt bedrijven tevens in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten door duurzaamheid te benadrukken.

Onze reviews

Dit zeggen onze klanten

Wiebe Dam
Wiebe Dam
10 April 2024
Fantastisch geholpen. Lekkage op dak onder de bestaande zonnepanelen, offerte aangevraagd en binnen 2 weken na acceptatie offerte stonden ze voor de deur. 2 vriendelijke medewerkers losten de lekkage op. Ik zal zeker bij een volgende lekkage of nieuwe zonnepanelen, gebruik maken van wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl.
Anup K Pandey
Anup K Pandey
22 Maart 2024
Amazing service, great team to work with, quick , professional and expat friendly. Highly recommended
Petra De Heus
Petra De Heus
21 Maart 2024
Vandaag de zonnepanelen op ons dak gelegd. Alles ging fantastisch. Duidelijke uitleg over de app. Vakwerk, heel blij mee. Laat de zon maar schijnen.
Viktorija Lourens
Viktorija Lourens
19 Maart 2024
Er blij met het werk en de goede communicatie van Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl! Wij hadden oude zonnepanelen op het dak die beschadigd waren door dakdekkers toen ons bitumen werd vervangen. Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl begreep ons verhaal en hielp ons met advies. Toen wij eenmaal de beslissing maakten om voor nieuwe zonnepanelen te gaan konden zij snel handelen waardoor we niet lang hoefden te wachten. Het plaatsen van 8 zonnepanelen was in een halve dag gebeurt. Ze zijn heel secuur te werk gegaan. Ze nemen alles uit handen, van het installeren van de panelen, tot de omvormer, gaten boren in het dak en de app. hebben ons geholpen met de zonnepanelen. Kortom, wij zijn er erg blij mee en wij raden Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl zeker aan.
itay chabra
itay chabra
19 Maart 2024
Zeer vakkundig en vriendelijk personeel. Dat allemaal voor een scherpe prijs. Met hulp van jullie hebben we een passend advies gekregen over het aantal panelen wat past bij ons verbruik. In een ochtendje werk lagen alle panelen erop en is alles netjes achtergelaten. Mijn complimenten aan Koen, David en Erwin voor het advies + de montage. Ik raad dit bedrijf dan ook aan iedereen aan!!
Steffren Hulst
Steffren Hulst
4 Maart 2024
Super service! Het contact is erg prettig en de werkzaamheden zijn snel en goed uitgevoerd. Zeker een aanrader voor het plaatsen van jouw zonnen panelen!
Lift Online
Lift Online
19 Februari 2024
Zeer tevreden over dit bedrijf. Prima uitleg, ook later als je vragen hebt. Reageren snel en zijn behulpzaam. Alle afspraken zijn nagekomen. De montage van de panelen, omvormers en het aanpassen van de groepenkast is keurig en conform de afgegeven planning uitgevoerd en functioneert naar behoren.
Mike
Mike
17 Februari 2024
Vandaag heeft het “Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl” bedrijf onze 3de opdracht om voor de woning van onze 2de zoon zonnepanelen te plaatsen uitgevoerd. Zó vertrouwd zijn we met Duco, Erwin, Koen, Rinse en Dawied. Fijn om te zien hoe ze ‘s morgens netjes op tijd voor de deur stonden en binnen slechts een kleine 3 uur 6 panelen hebben geplaatst, alles netjes opgeruimd voordat ze weggingen. Bovendien hebben ze zonder te vragen een 2 tal hangende lapjes lood op het dak gefikst; ongelofelijk hoe zorgvuldig ze zijn. Nieuw bij dit bedrijf is dat je niets vooraf hoeft te betalen, pas als ze klaar zijn en je tevreden bent over hun werk. Dit me hun schappelijke prijzen en de kwaliteiten van vakmanspecialisten, maakt dat we zeer tevreden zijn over dit bedrijf en bevelen het aan voor iedereen die zonnepanelen wil plaatsen.
Niek Kolthof
Niek Kolthof
17 Februari 2024
Vriendelijke en professionele mensen die met je meedenken. Bij ons was er onvoldoende ruimte in de meterkast voor het plaatsen van de gevraagde groepenkast. De panelen zijn met een kleine aanpassing aangesloten op de huidige groepenkast en het bedrag voor de nieuwe kast is van de factuur afgehaald. Verder is er erg netjes gewerkt.
Thomas
Thomas
16 Februari 2024
I.v.m. het vervangen van onze dakpannen hebben wij onze zonnepanelen tijdelijk laten verwijderen en weer laten terugplaatsen door wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl B.V. Ze waren erg flexibel / zeer snel met het verwijderen zodat de dakdekker nog dezelfde week aan de slag kon. Ze werken vakkundig, zijn vriendelijk en goed bereikbaar. Ook is de prijs een stuk schappelijker vergeleken met als onze zonnepanelenleverancier het zelf had gedaan (Zonneplan). Een aanrader!

Vraag een offerte aan!

Als je je gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een vrijblijvende offerte. In die offerte nemen wij de kosten op om een vogelwering te plaatsen voor jouw zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over vogelwering zonnepanelen

Je kunt het beste een gespecialiseerd bedrijf inhuren voor de plaatsing van een vogelwering voor jouw zonnepanelen. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, dan kun je het proberen met vogelnetten, vogelpinnen of ultrasone vogelverjagers.

Een vogelwering is belangrijk omdat het voorkomt dat vogels een nest gaan bouwen onder jouw zonnepanelen. Geen vogelwering kan leiden tot rendementsverlies, schade aan kabels, geluidsoverlast en verstopte dakgoten

Ja, je kan zelf vogelwering installeren, maar het is aan te raden om een specialist in te schakelen voor een professionele vogelwering plaatsing.

Wanneer je geen vogelwering installeert, kunnen de gevolgen rendementsverlies door oververhitting, schade door vogelpoep, brandgevaar door beschadigde kabels, geluidsoverlast en verstopte dakgoten zijn.

In het ergste geval moet je mogelijk je zonnepanelen verwijderen, de schade herstellen en ze opnieuw laten plaatsen. Neem contact op voor meer informatie over zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen.