Vogelwering voor zonnepanelen laten plaatsen?

Vogels, een doorn in het oog voor jouw zonne-energie installatie. Kraaien, duiven en ander gevogelte kunnen schade veroorzaken aan jouw zonnepanelen. Daarom doe je er verstandig aan om een vogelwering te laten plaatsen. Vraag een offerte aan en kom erachter wat wij voor jou kunnen betekenen.

Vogelwering zonnepanelen laten plaatsen met garantie voor woningen, kantoren of ander vastgoed?

Laat ons jouw prijs berekenen, zodat jouw zonnepanelen installatie beschermd blijft!

Eigen team

Onze installateurs plaatsen een vogelwering voor zonnepanelen in een handomdraai. Wij zijn bekend met alle specifieke eisen en kenmerken van zonnepaneel installaties.

Meer lezen

Volgens het boekje

Wij vinden veiligheid belangrijk. Wij zorgen ervoor dat alles efficiënt en veilig gebeurt als ons team een vogelwering voor jouw zonne-energie installatie plaatst.  

Meer lezen

Snel geregeld

Wij hechten aan een snelle respons en dat je snel geholpen wordt.  Bel ons op 085-0805888 voor meer informatie over een vogelwering voor zonnepanelen.

Meer lezen

Wat kun je doen om vogelnesten onder zonnepanelen te voorkomen?

Je kunt het beste een vogelwering voor zonnepanelen laten plaatsen door een specialistisch bedrijf. Zo weet je zeker dat het professioneel en goed wordt geplaatst. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, dan hebben wij een aantal manieren voor je opgeschreven.  

  1. Vogelnetten: een vogelnet is een effectieve manier om te voorkomen dat vogels een nest gaan bouwen onder jouw zonnepanelen. Een net creëert een barrière, zodat vogels niet onder jouw PV-installatie kunnen komen. 

  2. Vogelpinnen: dit zijn spikes die je op de randen van jouw zonnepanelen of dakpannen kunt plaatsen. Met spikes zullen er geen vogels bij jouw zonne-energie installatie landen om er vervolgens een nest te bouwen. 

  3. Ultrasone vogelverjagers: dit is een apparaatje dat geluidsgolven uitzendt die je in de buurt van jouw zonnepanelen kunt plaatsen. Deze geluidsgolven zijn niet hoorbaar voor mensen en zullen ervoor zorgen dat er geen vogels bij jouw zonnepanelen in de buurt komen.

Je kunt er dus voor kiezen om eerst zelf aan de slag te gaan. Wij raden echter aan om een erkend zonnepaneel bedrijf zoals Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl een vogelwering te laten plaatsen. Vaak kiezen mensen voor een totaalpakket, dus nieuwe zonnepanelen laten plaatsen i.c.m. een vogelwering. Dan weet je zeker dat jouw panelen goed zijn beschermd.  
Meer lezen
vogelwering voor zonnepanelen plaatsen

5 gevolgen als je geen vogelwering voor zonnepanelen plaatst

Duiven, mussen, kraaien en ander gevogelte houden ervan om een nest onder zonnepanelen te bouwen. Onder de panelen is het namelijk droog, warm en veilig. Helaas kunnen deze vogels schade aan jouw zonnepanelen veroorzaken. Wij hebben 5 gevolgen voor je opgeschreven wanneer je geen vogelwering voor zonnepanelen laat plaatsen:  

  1. Rendementsverlies door te warme zonnepanelen: wij houden altijd tussen de 10 en 15 centimeter aan als wij zonnepanelen plaatsen (afhankelijk van het type dak en het type dakpan). Dit doen wij om een reden, namelijk: ventilatie voor de zonnepanelen om oververhitting te voorkomen. Door deze ruimte komt er genoeg ventilatie onder jouw panelen wat zorgt voor een effectieve koeling. Zonder vogelwering kunnen vogels zich echter onder jouw zonnepanelen gaan nestelen, wat de ventilatie van de zonnepanelen of micro-omvormers in gevaar kan brengen. Op warme lente- of zomerdagen kan de temperatuur zo hoog oplopen dat dit leidt tot rendementsverlies.

  2. Rendementsverlies door vogelpoep: vogelpoep op zonnepanelen is helaas een veelvoorkomend probleem. De ontlasting van vogels op zonnepanelen kan leiden tot rendementsverlies en zelfs tot permanente schade. Vergelijk het maar eens met vogelpoep op jouw auto: de vogelpoep bijt zo erg in de lak, dat dit moeilijk te herstellen is. 

  3. Brandgevaar door beschadigde kabels: vogels maken geen onderscheid tussen kabels en ander voedsel. De kans bestaat dat een vogel eraan gaat pikken met als gevolg beschadigde kabels en alle gevolgen van dien zoals brandgevaar. 

  4. Geluidsoverlast op je dak: je wil natuurlijk niet elke ochtend gewekt worden door vogels die op jouw dak aan het heen-en-weer lopen of aan het fluiten zijn. Helaas zijn vogels wakker zodra het licht wordt en jij wil in deze vroege uurtjes graag nog even slapen. Hoewel dit geen nadelige effecten heeft voor jouw energieopbrengst of schade aanbrengt, wordt het wel als zeer vervelend ervaren. 

  5. Dakgoten die verstopt zijn: wanneer vogels onder je zonnepanelen een nest bouwen, kun je ervan uit gaan dat takjes en ander nestmateriaal in je dakgoot terecht komen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot verstoppingen in de dakgoot, waardoor het regenwater niet goed kan wegstromen.

Om deze redenen doe je er verstandig aan om jouw zonnepanelen te voorzien van een vogelwering.  De meeste mensen doen dit direct als ze zonnepanelen laten plaatsen. Zodoende weet je zeker dat je altijd het gewenste rendement behaalt, de panelen niet beschadigd raken, er geen kans is op brandgevaar of verstopte dakgoten en dat je kunt genieten van een welverdiende nachtrust. 

In het ergste geval kan het voorkomen dat je je zonnepanelen moet verwijderen, de schade vervolgens laten herstellen om vervolgens de panelen weer te laten terugplaatsen. Meer info hierover? Wij zijn de specialist als het gaat om zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen.  

Meer lezen

Zo gaan wij te werk

Het verwijderen van zonnepanelen is een zorgvuldig proces dat de nodige voorbereiding en expertise vereist. Zo gaan wij te werk:


Aanvraag


Locatie bepaling
en offerte


Akkoord en
planning


Verwijdering
binnen 1 week

Particulieren & zakelijk

Voor particulieren zijn laadpalen een geweldige oplossing voor het thuis opladen van elektrische auto’s. Door het installeren van een laadpaal op de oprit of in de garage, ben je niet langer meer afhankelijk van de openbare laadinfrastructuur. De elektrische voertuigen kunnen gemakkelijk en snel worden opgeladen terwijl ze bij je thuis staan geparkeerd. Dat maakt elektrisch rijden een praktische en betaalbare optie voor huiseigenaren, en het draagt bij aan een duurzame mobiliteit.

Voor zakelijke klanten bieden laadpalen een aantrekkelijke oplossing waarmee tegemoet wordt gekomen aan de toenemende vraag naar elektrische mobiliteit van werknemers en klanten. Door laadinfrastructuur op het werk of bij commerciële gebouwen te installeren, kunnen bedrijven de overstap naar elektrische mobiliteit ondersteunen en hun ecologische voetafdruk verminderen. Het installeren van laadpalen kan de waarde van onroerend goed verhogen en het stelt bedrijven tevens in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten door duurzaamheid te benadrukken.

Onze reviews

Dit zeggen onze klanten

Sander van der Donk
Sander van der Donk
3 November 2023
Echt een heel fijn bedrijf. Denken goed met je mee, proberen je geen onnodig dure oplossingen aan te smeren en ze zijn heel erg flexibel. Onze zonnepanelen liggen er mooi op, voor een scherpe prijs! Dikke aanrader!
Ad Kas
Ad Kas
22 Oktober 2023
Op een nette en vriendelijke manier zijn de nodige, aanvullende zonnepanelen geplaatst om de nieuwe warmtepomp te laten draaien. Heel vakkundig zijn het oude en het nieuwe systeem aan elkaar gekoppeld. De prijs/kwaliteit is goed en alle afspraken zijn nagekomen. Een echte aanrader!
Riko De Boer
Riko De Boer
20 Oktober 2023
Top bedrijf! In een paar uur zonnepanelen gelegd in Amsterdam Noord en dat op een regenachtige dag!
David Vazquez
David Vazquez
25 September 2023
Snel, vakkundig en zeer flexibel.
Benjamin Baris
Benjamin Baris
18 September 2023
Prima service en vakkundig gewerkt. Afspraak is afspraak en goede communicatie naar de klant. Flexibel, denken mee en prettig in de omgang. En dat voor een scherpe prijs. Wat mij betreft echt een aanrader.
Wilco Jeronimus
Wilco Jeronimus
11 September 2023
7 panelen verwijderd en na dakrenovatie teruggeplaatst geweldig team dat snel en professioneel werkt en daarnaast meedenkt en heel enthousiast is Volgende keer weer dit bedrijf inschakelen bij onderhoud reparatie of uitbreiding Dankjulliewel Groet Wilco
Niels Haaksman
Niels Haaksman
4 September 2023
Zeer kundige en nette mannen die onze panelen kwamen plaatsen.
Harry Fernhout
Harry Fernhout
4 September 2023
Op 31 augustus 2023 heb ik 10 zonnepanelen laten plaatsen door de mannen van de firma "Wijplaatsenjouwzonnepanelen". De installatie is professioneel uitgevoerd en probleemloos verlopen. Opvallend klantgerichte aanpak, duidelijke uitleg en uitgevoerd door hun vakkundige en vriendelijke monteurs. Kortom, ik ben zeer tevreden en beveel daarom graag deze firma aan bij potentiële klanten.
Remco Peters
Remco Peters
3 September 2023
Op 29-08-2023 zijn er bij ons zonnepanelen geplaatst. Ze hebben goed werk geleverd, waren secuur en vriendelijk. Echt een aanrader we zijn erg tevreden.
rob chamuleau
rob chamuleau
28 Augustus 2023
Correcte informatie. Deskundige uitvoering door vriendelijke en behulpzame mensen. Alle hulp bij installatie van de ENPHASE app.

Vraag een offerte aan!

Als je je gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een vrijblijvende offerte. In die offerte nemen wij de kosten op om een vogelwering te plaatsen voor jouw zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over vogelwering zonnepanelen

Je kunt het beste een gespecialiseerd bedrijf inhuren voor de plaatsing van een vogelwering voor jouw zonnepanelen. Mocht je zelf aan de slag willen gaan, dan kun je het proberen met vogelnetten, vogelpinnen of ultrasone vogelverjagers.

Een vogelwering is belangrijk omdat het voorkomt dat vogels een nest gaan bouwen onder jouw zonnepanelen. Geen vogelwering kan leiden tot rendementsverlies, schade aan kabels, geluidsoverlast en verstopte dakgoten

Ja, je kan zelf vogelwering installeren, maar het is aan te raden om een specialist in te schakelen voor een professionele vogelwering plaatsing.

Wanneer je geen vogelwering installeert, kunnen de gevolgen rendementsverlies door oververhitting, schade door vogelpoep, brandgevaar door beschadigde kabels, geluidsoverlast en verstopte dakgoten zijn.

In het ergste geval moet je mogelijk je zonnepanelen verwijderen, de schade herstellen en ze opnieuw laten plaatsen. Neem contact op voor meer informatie over zonnepanelen verwijderen en terugplaatsen.