Zonnepanelen vervangen en vernieuwen

Er zijn een aantal redenen om zonnepanelen te laten vervangen, zoals afnemend rendement, nieuwe technologieën of schade. Wij zijn jouw betrouwbare partner voor het vervangen en vernieuwen van zonnepanelen. Vraag een offerte aan en kom erachter wat wij voor je kunnen betekenen.

Zonnepanelen vervangen of uitbreiden

Waarom zonnepanelen vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om je zonnepaneel installatie te vervangen, zoals:

  1. Minder rendement: hoewel leveranciers zeggen dat zonnepanelen nog 80% van hun vermogen leveren na 25 jaar, is dit in de meeste gevallen minder. Wij raden aan om met enige regelmaat je stroomopbrengst te checken. Als deze afneemt met meer dan 10% is het verstandig om dan de omvormer en zonnepanelen te laten nakijken.
  2. Verbeterde technologieën: Zonne-energie is groen en wij moeten met z’n allen naar een groenere wereld. De zonne-energie technologie staat niet stil en er worden voortdurend nieuwe panelen op de markt gebracht met verbeterde functies, waardoor deze efficiënter zijn, een hoger rendement hebben en problemen sneller opgespoord kunnen worden.
  3. Schade: jouw zonnepanelen kunnen beschadigd raken door hagelstenen, vallende takken of andere oorzaken. Wanneer de schade groot is, kan het noodzakelijk zijn om jouw zonnepanelen te laten vervangen.
  4. Uitbreiden van jouw installatie: als je bent begonnen met bijv. 8 zonnepanelen, maar wil uitbreiden naar meer zonnepanelen, dan kun je ervoor kiezen om je oude zonnepanelen te laten vervangen of kies direct voor alleen maar nieuwe zonnepanelen.

Mocht je overwegen om je zonnepanelen te vervangen, dan raden wij altijd aan om eerst de staat van je huidige zonnepanelen en je energiewensen te bekijken en te beoordelen. Maak op basis van je bevindingen een beslissing. Heb je hier hulp bij nodig? Bel 085-0805888 of vul het offerteformulier in.

Waarom kiezen voor ons?

  • Eigen team: Met ruim 10 jaar ervaring in de zonne-energie branche hebben wij veel installaties mogen plaatsen. Hierdoor beschikken wij over kennis van oude en nieuwe zonnepaneel technologie.
  • Kostenbesparend: Als je oude zonnepanelen vervangt door zonnepanelen met de nieuwste technologieën, heb je meer efficiëntie en rendement. Bespaar meer op de maandelijkse energierekening.
  • Snel geregeld: Zonnepanelen laten vervangen door een erkend bedrijf en met passie voor het vak? Bel ons op 085-0805888 of vraag de offerte aan. Binnen de kortste keren vernieuwen wij jouw zonnepanelen.

Wil je zonnepanelen vervangen op jouw woning, kantoorpand of ander vastgoed?

Laat ons jou helpen met het vervangen van zonnepanelen en de oude zonnepanelen te recyclen!

meer lezen

Veelgestelde vragen over zonnepanelen vervangen

Het wel of niet vervangen van zonnepanelen hangt af van meerdere oorzaken. Over het algemeen zijn twee factoren doorslaggevend:

  1. Wanneer de efficiëntie te snel afneemt
  2. Bij (storm)schade

Wij raden aan om altijd een professioneel bedrijf hiervoor in te schakelen, zoals Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl. Wanneer je zelf aan de slag gaat, kun je aanzienlijke schade aan jezelf, huis of omgeving veroorzaken.

Leveranciers geven aan dat je zonnepanelen eens in de 25 jaar moet vervangen. Dit kan echter ook al eerder zijn door bijv. rendementsverlies of stormschade.

Zo gaan wij te werk

Het vervangen van zonnepanelen is een zorgvuldig proces dat de nodige voorbereiding en expertise vereist. Zo gaan wij te werk: