Zonnepanelen vervangen en vernieuwen

Er zijn een aantal redenen om zonnepanelen te laten vervangen, zoals afnemend rendement, nieuwe technologieën of schade. Wij zijn jouw betrouwbare partner voor het vervangen en vernieuwen van zonnepanelen. Vraag een offerte aan en kom erachter wat wij voor je kunnen betekenen.

Wil je zonnepanelen vervangen op jouw woning, kantoorpand of ander vastgoed?

Laat ons jou helpen met het vervangen van zonnepanelen en de oude zonnepanelen te recyclen! 

Eigen team

Met ruim 10 jaar ervaring in de zonne-energie branche hebben wij veel installaties mogen plaatsen. Hierdoor beschikken wij over kennis van oude en nieuwe zonnepaneel technologie.

Meer lezen

Kostenbesparend

Als je oude zonnepanelen vervangt door zonnepanelen met de nieuwste technologieën, heb je meer efficiëntie en rendement. Bespaar meer op de maandelijkse energierekening. 

Meer lezen

Snel geregeld

Zonnepanelen laten vervangen door een erkend bedrijf en met passie voor het vak? Bel ons op 085-0805888 of vraag de offerte aan. Binnen de kortste keren vernieuwen wij jouw zonnepanelen.

Meer lezen

Waarom zonnepanelen vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om je zonnepaneel installatie te vervangen, zoals:

Minder rendement: hoewel leveranciers zeggen dat zonnepanelen nog 80% van hun vermogen leveren na 25 jaar, is dit in de meeste gevallen minder. Wij raden aan om met enige regelmaat je stroomopbrengst te checken. Als deze afneemt met meer dan 10% is het verstandig om dan de omvormer en zonnepanelen te laten nakijken. 

2. Verbeterde technologieën: Zonne-energie is groen en wij moeten met z’n allen naar een groenere wereld. De zonne-energie technologie staat niet stil en er worden voortdurend nieuwe panelen op de markt gebracht met verbeterde functies, waardoor deze efficiënter zijn, een hoger rendement hebben en problemen sneller opgespoord kunnen worden. 

3. Schade: jouw zonnepanelen kunnen beschadigd raken door hagelstenen, vallende takken of andere oorzaken. Wanneer de schade groot is, kan het noodzakelijk zijn om jouw zonnepanelen te laten vervangen. 

4. Uitbreiden van jouw installatie: als je bent begonnen met bijv. 8 zonnepanelen, maar wil uitbreiden naar meer zonnepanelen, dan kun je ervoor kiezen om je oude zonnepanelen te laten vervangen of kies direct voor alleen maar nieuwe zonnepanelen. 

Mocht je overwegen om je zonnepanelen te vervangen, dan raden wij altijd aan om eerst de staat van je huidige zonnepanelen en je energiewensen te bekijken en te beoordelen. Maak op basis van je bevindingen een beslissing. Heb je hier hulp bij nodig? Bel 085-0805888 of vul het offerteformulier in.

Meer lezen
Zonnepanelen-plaatsen--vervangen
Meer lezen

Zo gaan wij te werk

Het vervangen van zonnepanelen is een zorgvuldig proces dat de nodige voorbereiding en expertise vereist. Zo gaan wij te werk:


Aanvraag


Locatie bepaling
en offerte


Akkoord en
planning


Zonnepanelen
vervangen

Particulieren & zakelijk

Voor particulieren zijn laadpalen een geweldige oplossing voor het thuis opladen van elektrische auto’s. Door het installeren van een laadpaal op de oprit of in de garage, ben je niet langer meer afhankelijk van de openbare laadinfrastructuur. De elektrische voertuigen kunnen gemakkelijk en snel worden opgeladen terwijl ze bij je thuis staan geparkeerd. Dat maakt elektrisch rijden een praktische en betaalbare optie voor huiseigenaren, en het draagt bij aan een duurzame mobiliteit.

Voor zakelijke klanten bieden laadpalen een aantrekkelijke oplossing waarmee tegemoet wordt gekomen aan de toenemende vraag naar elektrische mobiliteit van werknemers en klanten. Door laadinfrastructuur op het werk of bij commerciële gebouwen te installeren, kunnen bedrijven de overstap naar elektrische mobiliteit ondersteunen en hun ecologische voetafdruk verminderen. Het installeren van laadpalen kan de waarde van onroerend goed verhogen en het stelt bedrijven tevens in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten door duurzaamheid te benadrukken.

Onze reviews

Dit zeggen onze klanten

Wiebe Dam
Wiebe Dam
10 April 2024
Fantastisch geholpen. Lekkage op dak onder de bestaande zonnepanelen, offerte aangevraagd en binnen 2 weken na acceptatie offerte stonden ze voor de deur. 2 vriendelijke medewerkers losten de lekkage op. Ik zal zeker bij een volgende lekkage of nieuwe zonnepanelen, gebruik maken van wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl.
Anup K Pandey
Anup K Pandey
22 Maart 2024
Amazing service, great team to work with, quick , professional and expat friendly. Highly recommended
Petra De Heus
Petra De Heus
21 Maart 2024
Vandaag de zonnepanelen op ons dak gelegd. Alles ging fantastisch. Duidelijke uitleg over de app. Vakwerk, heel blij mee. Laat de zon maar schijnen.
Viktorija Lourens
Viktorija Lourens
19 Maart 2024
Er blij met het werk en de goede communicatie van Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl! Wij hadden oude zonnepanelen op het dak die beschadigd waren door dakdekkers toen ons bitumen werd vervangen. Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl begreep ons verhaal en hielp ons met advies. Toen wij eenmaal de beslissing maakten om voor nieuwe zonnepanelen te gaan konden zij snel handelen waardoor we niet lang hoefden te wachten. Het plaatsen van 8 zonnepanelen was in een halve dag gebeurt. Ze zijn heel secuur te werk gegaan. Ze nemen alles uit handen, van het installeren van de panelen, tot de omvormer, gaten boren in het dak en de app. hebben ons geholpen met de zonnepanelen. Kortom, wij zijn er erg blij mee en wij raden Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl zeker aan.
itay chabra
itay chabra
19 Maart 2024
Zeer vakkundig en vriendelijk personeel. Dat allemaal voor een scherpe prijs. Met hulp van jullie hebben we een passend advies gekregen over het aantal panelen wat past bij ons verbruik. In een ochtendje werk lagen alle panelen erop en is alles netjes achtergelaten. Mijn complimenten aan Koen, David en Erwin voor het advies + de montage. Ik raad dit bedrijf dan ook aan iedereen aan!!
Steffren Hulst
Steffren Hulst
4 Maart 2024
Super service! Het contact is erg prettig en de werkzaamheden zijn snel en goed uitgevoerd. Zeker een aanrader voor het plaatsen van jouw zonnen panelen!
Lift Online
Lift Online
19 Februari 2024
Zeer tevreden over dit bedrijf. Prima uitleg, ook later als je vragen hebt. Reageren snel en zijn behulpzaam. Alle afspraken zijn nagekomen. De montage van de panelen, omvormers en het aanpassen van de groepenkast is keurig en conform de afgegeven planning uitgevoerd en functioneert naar behoren.
Mike
Mike
17 Februari 2024
Vandaag heeft het “Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl” bedrijf onze 3de opdracht om voor de woning van onze 2de zoon zonnepanelen te plaatsen uitgevoerd. Zó vertrouwd zijn we met Duco, Erwin, Koen, Rinse en Dawied. Fijn om te zien hoe ze ‘s morgens netjes op tijd voor de deur stonden en binnen slechts een kleine 3 uur 6 panelen hebben geplaatst, alles netjes opgeruimd voordat ze weggingen. Bovendien hebben ze zonder te vragen een 2 tal hangende lapjes lood op het dak gefikst; ongelofelijk hoe zorgvuldig ze zijn. Nieuw bij dit bedrijf is dat je niets vooraf hoeft te betalen, pas als ze klaar zijn en je tevreden bent over hun werk. Dit me hun schappelijke prijzen en de kwaliteiten van vakmanspecialisten, maakt dat we zeer tevreden zijn over dit bedrijf en bevelen het aan voor iedereen die zonnepanelen wil plaatsen.
Niek Kolthof
Niek Kolthof
17 Februari 2024
Vriendelijke en professionele mensen die met je meedenken. Bij ons was er onvoldoende ruimte in de meterkast voor het plaatsen van de gevraagde groepenkast. De panelen zijn met een kleine aanpassing aangesloten op de huidige groepenkast en het bedrag voor de nieuwe kast is van de factuur afgehaald. Verder is er erg netjes gewerkt.
Thomas
Thomas
16 Februari 2024
I.v.m. het vervangen van onze dakpannen hebben wij onze zonnepanelen tijdelijk laten verwijderen en weer laten terugplaatsen door wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl B.V. Ze waren erg flexibel / zeer snel met het verwijderen zodat de dakdekker nog dezelfde week aan de slag kon. Ze werken vakkundig, zijn vriendelijk en goed bereikbaar. Ook is de prijs een stuk schappelijker vergeleken met als onze zonnepanelenleverancier het zelf had gedaan (Zonneplan). Een aanrader!

Vraag een offerte aan!

Als je je gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een vrijblijvende offerte. In die offerte nemen wij de kosten op voor het vervangen van zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen vervangen

Het wel of niet vervangen van zonnepanelen hangt af van meerdere oorzaken. Over het algemeen zijn twee factoren doorslaggevend: 

  1. Wanneer de efficiëntie te snel afneemt
  2. Bij (storm)schade

Wij raden aan om altijd een professioneel bedrijf hiervoor in te schakelen, zoals Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nlWanneer je zelf aan de slag gaat, kun je aanzienlijke schade aan jezelf, huis of omgeving veroorzaken.

Leveranciers geven aan dat je zonnepanelen eens in de 25 jaar moet vervangen. Dit kan echter ook al eerder zijn door bijv. rendementsverlies of stormschade.