Zonnepanelen vervangen en vernieuwen

Er zijn een aantal redenen om zonnepanelen te laten vervangen, zoals afnemend rendement, nieuwe technologieën of schade. Wij zijn jouw betrouwbare partner voor het vervangen en vernieuwen van zonnepanelen. Vraag een offerte aan en kom erachter wat wij voor je kunnen betekenen.

Wil je zonnepanelen vervangen op jouw woning, kantoorpand of ander vastgoed?

Laat ons jou helpen met het vervangen van zonnepanelen en de oude zonnepanelen te recyclen! 

Eigen team

Met ruim 10 jaar ervaring in de zonne-energie branche hebben wij veel installaties mogen plaatsen. Hierdoor beschikken wij over kennis van oude en nieuwe zonnepaneel technologie.

Meer lezen

Kostenbesparend

Als je oude zonnepanelen vervangt door zonnepanelen met de nieuwste technologieën, heb je meer efficiëntie en rendement. Bespaar meer op de maandelijkse energierekening. 

Meer lezen

Snel geregeld

Zonnepanelen laten vervangen door een erkend bedrijf en met passie voor het vak? Bel ons op 085-0805888 of vraag de offerte aan. Binnen de kortste keren vernieuwen wij jouw zonnepanelen.

Meer lezen

Waarom zonnepanelen vervangen?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen om je zonnepaneel installatie te vervangen, zoals:

Minder rendement: hoewel leveranciers zeggen dat zonnepanelen nog 80% van hun vermogen leveren na 25 jaar, is dit in de meeste gevallen minder. Wij raden aan om met enige regelmaat je stroomopbrengst te checken. Als deze afneemt met meer dan 10% is het verstandig om dan de omvormer en zonnepanelen te laten nakijken. 

2. Verbeterde technologieën: Zonne-energie is groen en wij moeten met z’n allen naar een groenere wereld. De zonne-energie technologie staat niet stil en er worden voortdurend nieuwe panelen op de markt gebracht met verbeterde functies, waardoor deze efficiënter zijn, een hoger rendement hebben en problemen sneller opgespoord kunnen worden. 

3. Schade: jouw zonnepanelen kunnen beschadigd raken door hagelstenen, vallende takken of andere oorzaken. Wanneer de schade groot is, kan het noodzakelijk zijn om jouw zonnepanelen te laten vervangen. 

4. Uitbreiden van jouw installatie: als je bent begonnen met bijv. 8 zonnepanelen, maar wil uitbreiden naar meer zonnepanelen, dan kun je ervoor kiezen om je oude zonnepanelen te laten vervangen of kies direct voor alleen maar nieuwe zonnepanelen. 

Mocht je overwegen om je zonnepanelen te vervangen, dan raden wij altijd aan om eerst de staat van je huidige zonnepanelen en je energiewensen te bekijken en te beoordelen. Maak op basis van je bevindingen een beslissing. Heb je hier hulp bij nodig? Bel 085-0805888 of vul het offerteformulier in.

Meer lezen
zonnepanelen laten vervangen
Meer lezen

Zo gaan wij te werk

Het vervangen van zonnepanelen is een zorgvuldig proces dat de nodige voorbereiding en expertise vereist. Zo gaan wij te werk:


Aanvraag


Locatie bepaling
en offerte


Akkoord en
planning


Zonnepanelen
vervangen

Particulieren & zakelijk

Voor particulieren zijn laadpalen een geweldige oplossing voor het thuis opladen van elektrische auto’s. Door het installeren van een laadpaal op de oprit of in de garage, ben je niet langer meer afhankelijk van de openbare laadinfrastructuur. De elektrische voertuigen kunnen gemakkelijk en snel worden opgeladen terwijl ze bij je thuis staan geparkeerd. Dat maakt elektrisch rijden een praktische en betaalbare optie voor huiseigenaren, en het draagt bij aan een duurzame mobiliteit.

Voor zakelijke klanten bieden laadpalen een aantrekkelijke oplossing waarmee tegemoet wordt gekomen aan de toenemende vraag naar elektrische mobiliteit van werknemers en klanten. Door laadinfrastructuur op het werk of bij commerciële gebouwen te installeren, kunnen bedrijven de overstap naar elektrische mobiliteit ondersteunen en hun ecologische voetafdruk verminderen. Het installeren van laadpalen kan de waarde van onroerend goed verhogen en het stelt bedrijven tevens in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten door duurzaamheid te benadrukken.

Onze reviews

Dit zeggen onze klanten

Sander van der Donk
Sander van der Donk
3 November 2023
Echt een heel fijn bedrijf. Denken goed met je mee, proberen je geen onnodig dure oplossingen aan te smeren en ze zijn heel erg flexibel. Onze zonnepanelen liggen er mooi op, voor een scherpe prijs! Dikke aanrader!
Ad Kas
Ad Kas
22 Oktober 2023
Op een nette en vriendelijke manier zijn de nodige, aanvullende zonnepanelen geplaatst om de nieuwe warmtepomp te laten draaien. Heel vakkundig zijn het oude en het nieuwe systeem aan elkaar gekoppeld. De prijs/kwaliteit is goed en alle afspraken zijn nagekomen. Een echte aanrader!
Riko De Boer
Riko De Boer
20 Oktober 2023
Top bedrijf! In een paar uur zonnepanelen gelegd in Amsterdam Noord en dat op een regenachtige dag!
David Vazquez
David Vazquez
25 September 2023
Snel, vakkundig en zeer flexibel.
Benjamin Baris
Benjamin Baris
18 September 2023
Prima service en vakkundig gewerkt. Afspraak is afspraak en goede communicatie naar de klant. Flexibel, denken mee en prettig in de omgang. En dat voor een scherpe prijs. Wat mij betreft echt een aanrader.
Wilco Jeronimus
Wilco Jeronimus
11 September 2023
7 panelen verwijderd en na dakrenovatie teruggeplaatst geweldig team dat snel en professioneel werkt en daarnaast meedenkt en heel enthousiast is Volgende keer weer dit bedrijf inschakelen bij onderhoud reparatie of uitbreiding Dankjulliewel Groet Wilco
Niels Haaksman
Niels Haaksman
4 September 2023
Zeer kundige en nette mannen die onze panelen kwamen plaatsen.
Harry Fernhout
Harry Fernhout
4 September 2023
Op 31 augustus 2023 heb ik 10 zonnepanelen laten plaatsen door de mannen van de firma "Wijplaatsenjouwzonnepanelen". De installatie is professioneel uitgevoerd en probleemloos verlopen. Opvallend klantgerichte aanpak, duidelijke uitleg en uitgevoerd door hun vakkundige en vriendelijke monteurs. Kortom, ik ben zeer tevreden en beveel daarom graag deze firma aan bij potentiële klanten.
Remco Peters
Remco Peters
3 September 2023
Op 29-08-2023 zijn er bij ons zonnepanelen geplaatst. Ze hebben goed werk geleverd, waren secuur en vriendelijk. Echt een aanrader we zijn erg tevreden.
rob chamuleau
rob chamuleau
28 Augustus 2023
Correcte informatie. Deskundige uitvoering door vriendelijke en behulpzame mensen. Alle hulp bij installatie van de ENPHASE app.

Vraag een offerte aan!

Als je je gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een vrijblijvende offerte. In die offerte nemen wij de kosten op voor het vervangen van zonnepanelen.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen vervangen

Het wel of niet vervangen van zonnepanelen hangt af van meerdere oorzaken. Over het algemeen zijn twee factoren doorslaggevend: 

  1. Wanneer de efficiëntie te snel afneemt
  2. Bij (storm)schade

Wij raden aan om altijd een professioneel bedrijf hiervoor in te schakelen, zoals Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nlWanneer je zelf aan de slag gaat, kun je aanzienlijke schade aan jezelf, huis of omgeving veroorzaken.

Leveranciers geven aan dat je zonnepanelen eens in de 25 jaar moet vervangen. Dit kan echter ook al eerder zijn door bijv. rendementsverlies of stormschade.