Lekkage door zonnepanelen? Hoe kan dat?

Helaas komt het voor dat je na de installatie van zonnepanelen te maken krijgt met een lekkage. De lekkage door zonnepanelen kan meerdere oorzaken hebben, zoals: verkeerd geïnstalleerd, beschadigde panelen, veroudering of slecht onderhoud. Wij kunnen deze lekkages voor jou oplossen. Benieuwd hoe wij dat doen? Neem contact op of vraag de offerte aan.

Lekkage na het plaatsen van zonnepanelen aan je woning, kantoor of ander vastgoed?

Laat ons jou helpen om de lekkage door zonnepanelen op te lossen! 

Eigen team

Onze installateurs hebben de juiste kennis en certificaten om veilig en efficiënt de lekkage te verhelpen na het plaatsen van zonnepanelen. 

Meer lezen

Efficiënt en duurzaam

Na regen komt zonneschijn. Wij zullen de lekkage door een pv-installatie verhelpen, zodat er geen extra schade ontstaat.  

Meer lezen

Snel geregeld

Lekkage in huis na het plaatsen van een zonnepaneel installatie? Bel ons op 085-0805888 en wij komen met spoed bij je langs.

Meer lezen

Hoe kun je een lekkage door zonnepanelen voorkomen?

Het kan voorkomen dat een bedrijf een foutje maakt bij het plaatsen van jouw nieuwe zonnepaneel installatie. Vervolgens gaat het regenen en je ziet water het huis in stromen. Je weet al hoe laat het is: je hebt lekkage door het plaatsen van zonnepanelen. Erg vervelend, maar wij staan voor je klaar om dit op te lossen. Echter, voorkomen is beter dan verhelpen. Wij geven een aantal tips waarop je kunt letten om lekkages te voorkomen:

Tip 1: lees de reviews van het bedrijf

Voordat je met een zonnepaneel installatiebedrijf in zee gaat om jouw nieuwe zonnepanelen te plaatsen, is het aan te raden dat je kiest voor kwaliteit en kennis. Lees de Google-reviews van het bedrijf, zodat je zeker weet dat je te maken hebt met een legitiem en vakkundig bedrijf. 

Tip 2: zijn er voldoende installateurs aanwezig

Daarnaast kun je er op letten dat de installateurs in een normaal tempo aan het werk zijn en niet gehaast de panelen aan het leggen zijn. Er wordt vaak gewerkt in teams van minimaal 2 man. 

Tip 3: kies voor ons om de lekkage door zonnepanelen te verhelpen.

De meest voorkomende oorzaak van een lekkage door zonnepanelen is het gebrek aan kennis bij monteurs of bedrijven. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in de branche en helaas zijn we tijdens de regenmaanden meerdere keren op daken te vinden om reparaties uit te voeren aan lekkages door zonnepanelen. Kies daarom voor een erkend bedrijf als het gaat om zonnepaneel installaties. Vul het offerteformulier in of bel 085-0805888.

Meer lezen

Lekkages door zonnepanelen op verschillende daken

De meest voorkomende reden dat een er een lekkage optreedt na het plaatsen van een zonnepaneel installatie is een onprofessionele installatie (de cowboys in de zonne-energie branche), weinig tot geen onderhoud uitvoeren of slechte materialen gebruiken. Een lekkage op kantoren, de grotere panden, is snel opgelost, maar op woningen wordt er onderscheid gemaakt:

Lekkage door zonnepanelen op een schuin dak 

Op een schuin dak komen de meeste lekkages voor. Dit komt doordat zonnepanelen op een schuin dak moeilijker te plaatsen zijn dan zonnepanelen op een plat dak. De installatie van zonnepanelen moet altijd zorgvuldig gebeuren, maar op een schuin dak zijn er aanpassingen nodig aan de dakconstructie en dakpannen. De meest voorkomende reden waarom er een lekkage door zonnepanelen op schuin dak optreedt, is het gebruik van te weinig dakhaken of het niet op de juiste manier inslijpen van dakpannen. 
  • Onvoldoende dakhaken: Zonnepanelen op schuine daken worden gemonteerd op een rail die aan de dakconstructie is bevestigd met dakhaken. Wanneer er te weinig dakhaken worden gebruikt, ontstaat er te veel druk op de overige dakhaken. Dit kan leiden tot buigen, vervormen en losraken van deze haken. Het gevolg hiervan kan zijn dat een dakpan wordt opgetild en er lekkage optreedt. Om deze reden plaatsen wij altijd elke 85 centimeter een dakhaak.
  • Niet ingeslepen dakpan: wanneer de dakhaken aan de constructie worden bevestigd, moet de installateur tijdelijk de dakpan verwijderen. Nadat de haak is geplaatst, moet de dakpan op de juiste manier worden ingeslepen, zodat deze zonder enige moeite over de uitstekende dakhaak kan worden gelegd. Wanneer deze stap wordt overgeslagen, kan er een kier ontstaan, wat lekkage aan het dak kan veroorzaken. Het is daarom van belang dat deze inslijping van de dakpan correct wordt uitgevoerd.

Lekkage door zonnepanelen op een plat dak 

Op platte daken komt een lekkage door zonnepalen minder voor. Dit komt doordat zonnepanelen op een plat dak in de meeste gevallen op een losstaand frame worden geplaatst. Het probleem van lekkage op platte daken ontstaat meestal door het gewicht van de zonnepanelen. Er is namelijk voldoende gewicht nodig om panelen stevig te verankeren aan het dak, wat op twee manieren een lekkage kan veroorzaken.

  • Te hoge drukkracht: Het frame kan druk uitoefenen op het dakbedekkingsmateriaal en na verloop van tijd scheurtjes veroorzaken, vooral als het dakbedekkingsmateriaal al wat ouder is. Bij twijfel is het altijd verstandig om je dakbedekking te vernieuwen voordat je zonnepanelen installeert, om mogelijke lekkages te voorkomen.
  • Te geringe draagkracht: Een ervaren zonnepaneelinstallateur zal je adviseren over de draagkracht van je dak en het maximale gewicht dat de zonnepanelen kunnen dragen. Wanneer de panelen te zwaar zijn, kan de dakconstructie het gewicht niet aan en kan deze beschadigd raken. Betrouwbare monteurs, zoals de monteurs van Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl, zijn zich hiervan bewust, maar bij onervaren of ondeskundige installateurs kan deze cruciale factor over het hoofd worden gezien. Het is van groot belang om altijd te zoeken naar bewijzen van kwaliteit en ervaring voordat je een installateur inhuurt. Hiermee voorkom je toekomstige problemen met lekkage en dakbeschadiging.
 ,
Meer lezen

Zo gaan wij te werk

Het verhelpen van een lekkage door zonnepanelen is een zorgvuldig proces, zodat je er zeker van kunt zijn dat het niet nog een keer gebeurt. Zo gaan wij te werk:


Aanvraag


Locatie bepaling
en offerte


Akkoord en
planning


Lekkage
verhelpen

Particulieren & zakelijk

Voor particulieren zijn laadpalen een geweldige oplossing voor het thuis opladen van elektrische auto’s. Door het installeren van een laadpaal op de oprit of in de garage, ben je niet langer meer afhankelijk van de openbare laadinfrastructuur. De elektrische voertuigen kunnen gemakkelijk en snel worden opgeladen terwijl ze bij je thuis staan geparkeerd. Dat maakt elektrisch rijden een praktische en betaalbare optie voor huiseigenaren, en het draagt bij aan een duurzame mobiliteit.

Voor zakelijke klanten bieden laadpalen een aantrekkelijke oplossing waarmee tegemoet wordt gekomen aan de toenemende vraag naar elektrische mobiliteit van werknemers en klanten. Door laadinfrastructuur op het werk of bij commerciële gebouwen te installeren, kunnen bedrijven de overstap naar elektrische mobiliteit ondersteunen en hun ecologische voetafdruk verminderen. Het installeren van laadpalen kan de waarde van onroerend goed verhogen en het stelt bedrijven tevens in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten door duurzaamheid te benadrukken.

Onze reviews

Dit zeggen onze klanten

Sander van der Donk
Sander van der Donk
3 November 2023
Echt een heel fijn bedrijf. Denken goed met je mee, proberen je geen onnodig dure oplossingen aan te smeren en ze zijn heel erg flexibel. Onze zonnepanelen liggen er mooi op, voor een scherpe prijs! Dikke aanrader!
Ad Kas
Ad Kas
22 Oktober 2023
Op een nette en vriendelijke manier zijn de nodige, aanvullende zonnepanelen geplaatst om de nieuwe warmtepomp te laten draaien. Heel vakkundig zijn het oude en het nieuwe systeem aan elkaar gekoppeld. De prijs/kwaliteit is goed en alle afspraken zijn nagekomen. Een echte aanrader!
Riko De Boer
Riko De Boer
20 Oktober 2023
Top bedrijf! In een paar uur zonnepanelen gelegd in Amsterdam Noord en dat op een regenachtige dag!
David Vazquez
David Vazquez
25 September 2023
Snel, vakkundig en zeer flexibel.
Benjamin Baris
Benjamin Baris
18 September 2023
Prima service en vakkundig gewerkt. Afspraak is afspraak en goede communicatie naar de klant. Flexibel, denken mee en prettig in de omgang. En dat voor een scherpe prijs. Wat mij betreft echt een aanrader.
Wilco Jeronimus
Wilco Jeronimus
11 September 2023
7 panelen verwijderd en na dakrenovatie teruggeplaatst geweldig team dat snel en professioneel werkt en daarnaast meedenkt en heel enthousiast is Volgende keer weer dit bedrijf inschakelen bij onderhoud reparatie of uitbreiding Dankjulliewel Groet Wilco
Niels Haaksman
Niels Haaksman
4 September 2023
Zeer kundige en nette mannen die onze panelen kwamen plaatsen.
Harry Fernhout
Harry Fernhout
4 September 2023
Op 31 augustus 2023 heb ik 10 zonnepanelen laten plaatsen door de mannen van de firma "Wijplaatsenjouwzonnepanelen". De installatie is professioneel uitgevoerd en probleemloos verlopen. Opvallend klantgerichte aanpak, duidelijke uitleg en uitgevoerd door hun vakkundige en vriendelijke monteurs. Kortom, ik ben zeer tevreden en beveel daarom graag deze firma aan bij potentiële klanten.
Remco Peters
Remco Peters
3 September 2023
Op 29-08-2023 zijn er bij ons zonnepanelen geplaatst. Ze hebben goed werk geleverd, waren secuur en vriendelijk. Echt een aanrader we zijn erg tevreden.
rob chamuleau
rob chamuleau
28 Augustus 2023
Correcte informatie. Deskundige uitvoering door vriendelijke en behulpzame mensen. Alle hulp bij installatie van de ENPHASE app.

Vraag een offerte aan!

Als je je gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een vrijblijvende offerte. Zodoende ben je binnen de kortste keren geholpen met de lekkage door jouw zonnepanelen installatie.

Veelgestelde vragen over lekkages door zonnepanelen

Lekkages door zonnepanelen kunnen veroorzaakt worden door slechte installatie, beschadigde panelen, veroudering of onvoldoende onderhoud.

Zonnepanelen op schuine daken zijn moeilijker te plaatsen en vereisen aanpassingen aan de dakconstructie en dakpannen. Fouten zoals te weinig dakhaken of het niet correct inslijpen van dakpannen kunnen lekkages veroorzaken.

Kies voor een ervaren en erkend bedrijf voor de installatie, zorg voor goed onderhoud en let op de gebruikte materialen en de installatietechnieken die het bedrijf toepast. Voorkomen is altijd beter dan verhelpen.