Lekkage door zonnepanelen? Hoe kan dat?

Helaas komt het voor dat je na de installatie van zonnepanelen te maken krijgt met een lekkage. De lekkage door zonnepanelen kan meerdere oorzaken hebben, zoals: verkeerd geïnstalleerd, beschadigde panelen, veroudering of slecht onderhoud. Wij kunnen deze lekkages voor jou oplossen. Benieuwd hoe wij dat doen? Neem contact op of vraag de offerte aan.

Lekkage na het plaatsen van zonnepanelen aan je woning, kantoor of ander vastgoed?

Laat ons jou helpen om de lekkage door zonnepanelen op te lossen! 

Eigen team

Onze installateurs hebben de juiste kennis en certificaten om veilig en efficiënt de lekkage te verhelpen na het plaatsen van zonnepanelen. 

Meer lezen

Efficiënt en duurzaam

Na regen komt zonneschijn. Wij zullen de lekkage door een pv-installatie verhelpen, zodat er geen extra schade ontstaat.  

Meer lezen

Snel geregeld

Lekkage in huis na het plaatsen van een zonnepaneel installatie? Bel ons op 085-0805888 en wij komen met spoed bij je langs.

Meer lezen

Hoe kun je een lekkage door zonnepanelen voorkomen?

Het kan voorkomen dat een bedrijf een foutje maakt bij het plaatsen van jouw nieuwe zonnepaneel installatie. Vervolgens gaat het regenen en je ziet water het huis in stromen. Je weet al hoe laat het is: je hebt lekkage door het plaatsen van zonnepanelen. Erg vervelend, maar wij staan voor je klaar om dit op te lossen. Echter, voorkomen is beter dan verhelpen. Wij geven een aantal tips waarop je kunt letten om lekkages te voorkomen:

Tip 1: lees de reviews van het bedrijf

Voordat je met een zonnepaneel installatiebedrijf in zee gaat om jouw nieuwe zonnepanelen te plaatsen, is het aan te raden dat je kiest voor kwaliteit en kennis. Lees de Google-reviews van het bedrijf, zodat je zeker weet dat je te maken hebt met een legitiem en vakkundig bedrijf. 

Tip 2: zijn er voldoende installateurs aanwezig

Daarnaast kun je er op letten dat de installateurs in een normaal tempo aan het werk zijn en niet gehaast de panelen aan het leggen zijn. Er wordt vaak gewerkt in teams van minimaal 2 man. 

Tip 3: kies voor ons om de lekkage door zonnepanelen te verhelpen.

De meest voorkomende oorzaak van een lekkage door zonnepanelen is het gebrek aan kennis bij monteurs of bedrijven. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in de branche en helaas zijn we tijdens de regenmaanden meerdere keren op daken te vinden om reparaties uit te voeren aan lekkages door zonnepanelen. Kies daarom voor een erkend bedrijf als het gaat om zonnepaneel installaties. Vul het offerteformulier in of bel 085-0805888.

Meer lezen

Lekkages door zonnepanelen op verschillende daken

De meest voorkomende reden dat een er een lekkage optreedt na het plaatsen van een zonnepaneel installatie is een onprofessionele installatie (de cowboys in de zonne-energie branche), weinig tot geen onderhoud uitvoeren of slechte materialen gebruiken. Een lekkage op kantoren, de grotere panden, is snel opgelost, maar op woningen wordt er onderscheid gemaakt:

Lekkage door zonnepanelen op een schuin dak 

Op een schuin dak komen de meeste lekkages voor. Dit komt doordat zonnepanelen op een schuin dak moeilijker te plaatsen zijn dan zonnepanelen op een plat dak. De installatie van zonnepanelen moet altijd zorgvuldig gebeuren, maar op een schuin dak zijn er aanpassingen nodig aan de dakconstructie en dakpannen. De meest voorkomende reden waarom er een lekkage door zonnepanelen op schuin dak optreedt, is het gebruik van te weinig dakhaken of het niet op de juiste manier inslijpen van dakpannen. 
  • Onvoldoende dakhaken: Zonnepanelen op schuine daken worden gemonteerd op een rail die aan de dakconstructie is bevestigd met dakhaken. Wanneer er te weinig dakhaken worden gebruikt, ontstaat er te veel druk op de overige dakhaken. Dit kan leiden tot buigen, vervormen en losraken van deze haken. Het gevolg hiervan kan zijn dat een dakpan wordt opgetild en er lekkage optreedt. Om deze reden plaatsen wij altijd elke 85 centimeter een dakhaak.
  • Niet ingeslepen dakpan: wanneer de dakhaken aan de constructie worden bevestigd, moet de installateur tijdelijk de dakpan verwijderen. Nadat de haak is geplaatst, moet de dakpan op de juiste manier worden ingeslepen, zodat deze zonder enige moeite over de uitstekende dakhaak kan worden gelegd. Wanneer deze stap wordt overgeslagen, kan er een kier ontstaan, wat lekkage aan het dak kan veroorzaken. Het is daarom van belang dat deze inslijping van de dakpan correct wordt uitgevoerd.

Lekkage door zonnepanelen op een plat dak 

Op platte daken komt een lekkage door zonnepalen minder voor. Dit komt doordat zonnepanelen op een plat dak in de meeste gevallen op een losstaand frame worden geplaatst. Het probleem van lekkage op platte daken ontstaat meestal door het gewicht van de zonnepanelen. Er is namelijk voldoende gewicht nodig om panelen stevig te verankeren aan het dak, wat op twee manieren een lekkage kan veroorzaken.

  • Te hoge drukkracht: Het frame kan druk uitoefenen op het dakbedekkingsmateriaal en na verloop van tijd scheurtjes veroorzaken, vooral als het dakbedekkingsmateriaal al wat ouder is. Bij twijfel is het altijd verstandig om je dakbedekking te vernieuwen voordat je zonnepanelen installeert, om mogelijke lekkages te voorkomen.
  • Te geringe draagkracht: Een ervaren zonnepaneelinstallateur zal je adviseren over de draagkracht van je dak en het maximale gewicht dat de zonnepanelen kunnen dragen. Wanneer de panelen te zwaar zijn, kan de dakconstructie het gewicht niet aan en kan deze beschadigd raken. Betrouwbare monteurs, zoals de monteurs van Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl, zijn zich hiervan bewust, maar bij onervaren of ondeskundige installateurs kan deze cruciale factor over het hoofd worden gezien. Het is van groot belang om altijd te zoeken naar bewijzen van kwaliteit en ervaring voordat je een installateur inhuurt. Hiermee voorkom je toekomstige problemen met lekkage en dakbeschadiging.
 ,
Meer lezen

Zo gaan wij te werk

Het verhelpen van een lekkage door zonnepanelen is een zorgvuldig proces, zodat je er zeker van kunt zijn dat het niet nog een keer gebeurt. Zo gaan wij te werk:


Aanvraag


Locatie bepaling
en offerte


Akkoord en
planning


Lekkage
verhelpen

Particulieren & zakelijk

Voor particulieren zijn laadpalen een geweldige oplossing voor het thuis opladen van elektrische auto’s. Door het installeren van een laadpaal op de oprit of in de garage, ben je niet langer meer afhankelijk van de openbare laadinfrastructuur. De elektrische voertuigen kunnen gemakkelijk en snel worden opgeladen terwijl ze bij je thuis staan geparkeerd. Dat maakt elektrisch rijden een praktische en betaalbare optie voor huiseigenaren, en het draagt bij aan een duurzame mobiliteit.

Voor zakelijke klanten bieden laadpalen een aantrekkelijke oplossing waarmee tegemoet wordt gekomen aan de toenemende vraag naar elektrische mobiliteit van werknemers en klanten. Door laadinfrastructuur op het werk of bij commerciële gebouwen te installeren, kunnen bedrijven de overstap naar elektrische mobiliteit ondersteunen en hun ecologische voetafdruk verminderen. Het installeren van laadpalen kan de waarde van onroerend goed verhogen en het stelt bedrijven tevens in staat om zich te onderscheiden van hun concurrenten door duurzaamheid te benadrukken.

Onze reviews

Dit zeggen onze klanten

Ger Dumont
Ger Dumont
19 Mei 2024
Ik moest een paar zonnepanelen laten verwijderen vanwege dakwerkzaamheden en daarna weer terug laten plaatsen. Dat hebben zij prima gedaan en tevens ook de dakgoot schoongemaakt.
Noortje Vogelsang
Noortje Vogelsang
28 April 2024
Super goede service en goede kwaliteit van de panelen. Onze wens was zonnepanelen op de dakkapel en dat hebben ze heel netjes gedaan. Nette en vriendelijke mannen die snel goed werk hebben geleverd.
Wiebe Dam
Wiebe Dam
10 April 2024
Fantastisch geholpen. Lekkage op dak onder de bestaande zonnepanelen, offerte aangevraagd en binnen 2 weken na acceptatie offerte stonden ze voor de deur. 2 vriendelijke medewerkers losten de lekkage op. Ik zal zeker bij een volgende lekkage of nieuwe zonnepanelen, gebruik maken van wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl.
Anup K Pandey
Anup K Pandey
22 Maart 2024
Amazing service, great team to work with, quick , professional and expat friendly. Highly recommended
Petra De Heus
Petra De Heus
21 Maart 2024
Vandaag de zonnepanelen op ons dak gelegd. Alles ging fantastisch. Duidelijke uitleg over de app. Vakwerk, heel blij mee. Laat de zon maar schijnen.
Viktorija Lourens
Viktorija Lourens
19 Maart 2024
Er blij met het werk en de goede communicatie van Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl! Wij hadden oude zonnepanelen op het dak die beschadigd waren door dakdekkers toen ons bitumen werd vervangen. Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl begreep ons verhaal en hielp ons met advies. Toen wij eenmaal de beslissing maakten om voor nieuwe zonnepanelen te gaan konden zij snel handelen waardoor we niet lang hoefden te wachten. Het plaatsen van 8 zonnepanelen was in een halve dag gebeurt. Ze zijn heel secuur te werk gegaan. Ze nemen alles uit handen, van het installeren van de panelen, tot de omvormer, gaten boren in het dak en de app. hebben ons geholpen met de zonnepanelen. Kortom, wij zijn er erg blij mee en wij raden Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl zeker aan.
itay chabra
itay chabra
19 Maart 2024
Zeer vakkundig en vriendelijk personeel. Dat allemaal voor een scherpe prijs. Met hulp van jullie hebben we een passend advies gekregen over het aantal panelen wat past bij ons verbruik. In een ochtendje werk lagen alle panelen erop en is alles netjes achtergelaten. Mijn complimenten aan Koen, David en Erwin voor het advies + de montage. Ik raad dit bedrijf dan ook aan iedereen aan!!
Steffren Hulst
Steffren Hulst
4 Maart 2024
Super service! Het contact is erg prettig en de werkzaamheden zijn snel en goed uitgevoerd. Zeker een aanrader voor het plaatsen van jouw zonnen panelen!
Lift Online
Lift Online
19 Februari 2024
Zeer tevreden over dit bedrijf. Prima uitleg, ook later als je vragen hebt. Reageren snel en zijn behulpzaam. Alle afspraken zijn nagekomen. De montage van de panelen, omvormers en het aanpassen van de groepenkast is keurig en conform de afgegeven planning uitgevoerd en functioneert naar behoren.
Mike
Mike
17 Februari 2024
Vandaag heeft het “Wijplaatsenjouwzonnepanelen.nl” bedrijf onze 3de opdracht om voor de woning van onze 2de zoon zonnepanelen te plaatsen uitgevoerd. Zó vertrouwd zijn we met Duco, Erwin, Koen, Rinse en Dawied. Fijn om te zien hoe ze ‘s morgens netjes op tijd voor de deur stonden en binnen slechts een kleine 3 uur 6 panelen hebben geplaatst, alles netjes opgeruimd voordat ze weggingen. Bovendien hebben ze zonder te vragen een 2 tal hangende lapjes lood op het dak gefikst; ongelofelijk hoe zorgvuldig ze zijn. Nieuw bij dit bedrijf is dat je niets vooraf hoeft te betalen, pas als ze klaar zijn en je tevreden bent over hun werk. Dit me hun schappelijke prijzen en de kwaliteiten van vakmanspecialisten, maakt dat we zeer tevreden zijn over dit bedrijf en bevelen het aan voor iedereen die zonnepanelen wil plaatsen.

Vraag een offerte aan!

Als je je gegevens achterlaat, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op voor het maken van een vrijblijvende offerte. Zodoende ben je binnen de kortste keren geholpen met de lekkage door jouw zonnepanelen installatie.

Veelgestelde vragen over lekkages door zonnepanelen

Lekkages door zonnepanelen kunnen veroorzaakt worden door slechte installatie, beschadigde panelen, veroudering of onvoldoende onderhoud.

Zonnepanelen op schuine daken zijn moeilijker te plaatsen en vereisen aanpassingen aan de dakconstructie en dakpannen. Fouten zoals te weinig dakhaken of het niet correct inslijpen van dakpannen kunnen lekkages veroorzaken.

Kies voor een ervaren en erkend bedrijf voor de installatie, zorg voor goed onderhoud en let op de gebruikte materialen en de installatietechnieken die het bedrijf toepast. Voorkomen is altijd beter dan verhelpen.